Εργαστήριο παρασκευής (αποστακτήριο) παραδοσιακού τσίπουρου.
Οι κάτοικοι των Πετροκεράσων εδώ και δεκαετίες καλλιεργούν τα σταφύλια στους αμπελώνες τους με τοπικές ποικιλίες. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και άλλες ποικιλίες σταφυλιών που με την πρόσμιξη των παλιών μας χαρίζουν το πολύ καλό διπλοβρασμένο τσίπουρο και το τοπικό μπρούσκο κρασί. Το νεόκτιστο αποστακτήριο βρίσκεται στη θέση που ήταν και το παλιό, είναι ιδιοκτησία της κοινότητας και εγκαινιάστηκε το 1998. Λειτουργεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κάθε έτους, που είναι η εποχή που οι παραγωγοί βράζουν τα τσίπουρα. Τυχερός θα είναι ο επισκέπτης που θα βρεθεί στα Πετροκέρασα την εποχή της παρασκευής του τσίπουρου και θα επισκεφτεί τα καζάνια. Εκεί δεν θα έχει μόνο την ευκαιρία να δει από κοντά τη διαδικασία της παρασκευής του τσίπουρου, αλλά και να γευτεί την φιλοξενία των Πετροκερασιωτών, τους μεζέδες και το πολύ καλό τσίπουρο που “σταλαγματιά – σταλαγματιά” τρέχει από το στόμιο του καζανιού.
- ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ
- ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ
- ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.