Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2013

Την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 ο Μ.Α.Σ. Ομβριανός γιόρτασε τα κούλουμα στην πλατεία των Πετροκεράσων. Στη γιορτή συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού, οι φίλοι του συλλόγου και οι Θεσσαλονικείς που επισκέφτηκαν τα Πετροκέρασα εκείνη την ημέρα.

Η προετοιμασία ξεκίνησε από την προηγούμενη ημέρα. Ο Δήμος Λαγκαδά είχε φροντίσει για την προμήθεια των απαραιτήτων ποσοτήτων χαλβά, ελιών, κρασιού και ταραμά και τα μέλη του συλλόγου, υπό τις οδηγίες του συμπατριώτη μας και γνωστού σεφ Στέργιου Καββάκα ετοίμασαν τα υλικά για την παρασκευή της παραδοσιακής φασολάδας.

Την επομένη, η φωτιά στα καζάνια της εκκλησίας άναψε στις πέντε τα ξημερώματα και γύρω στις έντεκα η φασολάδα που μαγείρεψε με πολύ μεράκι ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδούδης ήταν έτοιμη. Οι λαγάνες κατέφθασαν ζεστές και η γιορτή ξεκίνησε.

Οι πρώτοι που κεράστηκαν και γεύτηκαν την μαγειρική του Αντιπροέδρου και τα παραδοσιακά εδέσματα ήταν οι κάτοικοι των Πετροκεράσων και αργότερα οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη. Παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν βοήθησε πολύ, τα μεταμφιεσμένα μέλη του συλλόγου γεμάτα κέφι, με πολλά πειράγματα και αστεία φρόντισαν για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Η γιορτή έληξε το μεσημεράκι όταν όλα τα εδέσματα και η μεγαλύτερη ποσότητα της φασολάδας είχαν καταναλωθεί.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ! 

Ο Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ιδιαίτερα, τον Δήμαρχο Λαγκαδά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ για την ευγενική χορηγία των εδεσμάτων που κεράστηκαν εκείνη την ημέρα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.