Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του ο Μ.Α.Σ. Ομβριανός Πετροκεράσων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο έρευνας και διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης “Ιδαία γη” διοργάνωσε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 Κρητική μουσικοχορευτική βραδιά στην πλατεία των Πετροκεράσων.

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός έδειχνε ότι θα είναι βροχερός εκείνη την ημέρα, οι Κρητικοί φίλοι μας ακολουθώντας το σύνθημα: “Στα Πετροκέρασα……. κι ότι βρέξει ας κατεβάσει”, εφοδιασμένοι με αρκετά κιλά τσικουδιά και με πολύ όρεξη για γλέντι κατέφθασαν από νωρίς το απόγευμα και γέμισαν την πλατεία του χωριού μας.

Γύρω στις εννέα το βράδυ μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα του προέδρου του Συλλόγου κ. Θανάση Καλαφάτη ο οποίος τόνισε τους δεσμούς των Κρητικών με τους Μακεδόνες, η λύρα και το λαούτο ξεκίνησαν να παίζουν και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου “Ιδαία γη” ξεκίνησε το πρόγραμμα του. Οι χορευτές παρουσίασαν μια ποικιλία χορών από όλη την Κρήτη βάζοντας γρήγορα όλους τους παρευρισκομένους στο πνεύμα της Κρητικής παράδοσης. Όπως ήταν φυσικό το κέφι δεν άργησε να ανάψει και όλοι οι Πετροκερασιώτες παρέα με τους Κρητικούς επισκέπτες εκείνης της ημέρας, απόλαυσαν την ιδιαίτερη μουσική και τους στίχους της Κρητικής παράδοσης.

Μετά το τέλος του προγράμματος ο Πρόεδρος του Ομβριανού, αφού συγχάρηκε τους χορευτές για την παρουσίαση τους απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρου του Συλλόγου “Ιδαία γη” για την συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, δώρισε στον Σύλλογο μας ένα καλάθι με τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης – δίκταμο, λάδι, κρασί και τσικουδιά – κάνοντας την ευχή για την έναρξη μιας φιλίας μεταξύ των δυο Συλλόγων.

Το γλέντι συνεχίστηκε με πολύ κέφι μέχρι τα χαράματα. Εμπνευσμένος από τους ήχους της Κρητικής μουσικής ο γνωστός για τις ποιητικές του ικανότητες Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Παπαδούδης έγραψε μια “Πετροκερασιώτικη Μαντινάδα” την οποία απήγγειλε αργά το βράδυ ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αποχαιρετώντας τους Κρητικούς μας φίλους:

Πάλι να μας ξανάρθετε, της Κρήτης παλληκάρια

εδώ στα Πετροκέρασα, ν’ αφήσετε τα χνάρια

Δώστε τα χαιρετίσματα, εκεί στον Ψηλορείτη

μες τις καρδιές μας φώλιασες, λεβεντομάνα Κρήτη

Μην σας φοβίζουν βάσανα, μνημόνια και κρίση

η τσικουδιά και η ρακί, όλα θα τα τσακίσει

Καλή αντάμωση παιδιά, κάτω απ’ τα πλατάνια

ξανά να καμαρώσουμε, της Κρήτης την ζωντάνια!

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά:

  • Τα μέλη του Συλλόγου έρευνας και διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης “Ιδαία γη” για την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις και για το αξέχαστο κέφι που μας χάρισαν.
  • Τον Δήμο Λαγκαδά και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Αναστασιάδη που φρόντισαν για την προμήθεια του ενημερωτικού υλικού και την ηχητική εγκατάσταση της εκδήλωσης.
  • Όλους όσους – Πετροκερασιώτες και Κρητικούς – τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΜΕ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.