Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ

Στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 και ώρα 8.00 το βράδυ ο Μ.Α.Σ. Ομβριανός διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία των Πετροκεράσων με θέμα την ενόργανη γυμναστική. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ.

Αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αποτέλεσε η επί σειρά ετών παρουσία δυο συμπατριωτισσών μας στην Εθνική ομάδα Ενόργανης Γυμναστικής, της Πασχαλίνας και της Ελισάβετ Μητράκου.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο δίζυγο Βασίλειος Τσολακίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι προπονητές και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής.

Από νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι των Πετροκεράσων πήραν μια γεύση για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει, αφού σε μια οθόνη προβολής που είχε στηθεί στην πλατεία του χωριού προβάλλονταν συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο από τις επιτυχίες των Ελλήνων πρωταθλητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τα τραπέζια στην πλατεία μετακινήθηκαν και στη θέση τους τοποθετήθηκαν στρώματα γυμναστικής που με μεγάλη προθυμία παραχώρησε στον Σύλλογο μας το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Κατά τις εφτά άρχισαν να εμφανίζονται στην πλατεία του χωριού μας υπό την συνοδεία των γονέων τους κάτι πιτσιρικάκια – εμφανώς γυμνασμένα – γεμάτα ζωντάνια και κέφι. Μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκαν και οι αθλητές της Εθνικής ομάδας με τους προπονητές τους.

Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Θανάση Καλαφάτη ο οποίος παρουσίασε στους κατοίκους των Πετροκεράσων τους επίσημους προσκεκλημένους και τα τιμώμενα πρόσωπα εκείνης της ημέρας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο έφορος αθλητισμού του Συλλόγου κ. Αργύρης Ε. Θεοδοσίου ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της εξέλιξης της ενόργανης γυμναστικής, του τεχνικότερου αθλήματος από τα υπάρχοντα Ολυμπιακά αθλήματα, προχώρησε σε μια πιο λεπτομερή παρουσίαση των διακρίσεων των αθλητών και των προπονητών της Εθνικής μας Ομάδας.

Έπειτα άρχισε η «δράση». Οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Διαγόρα Αμπελοκήπων – πρωταθλήτριας ομάδας στην κατηγορία των παμπαίδων στο παμβορειοελλαδικό πρωτάθλημα 2013 – υπό την συνοδεία μουσικής ξεκίνησαν τις ακροβατικές τους ασκήσεις προκαλώντας τον θαυμασμό, των θεατών τόσο εξαιτίας των ικανοτήτων τους, όσο και της πειθαρχίας τους. Κυβιστήσεις, χειροκυβιστήσεις, τροχοί, ροντάτ κατακόρυφες στηρίξεις και πολλές άλλες ασκήσεις παρουσιάζονταν από τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες με άψογη εκτέλεση και αξιοθαύμαστη τάξη.

Στη συνέχεια την “σκυτάλη” πήραν οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας  Μαγδαλένα Τριχοπούλου, Ελισάβετ Μητράκου και η αθλήτρια του κέντρου υψηλών επιδόσεων Χριστίνα Κιόση αποδεικνύοντας σε όλους τους παρευρισκομένους πόσο επάξια είναι μέλη της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Οι θεατές μένοντας άναυδοι από την τελειότητα της εκτέλεσης ασκήσεων ιδιαίτερου βαθμού δυσκολίας χάρισαν σε όλους και όλες τους το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή κ. Βασίλη Τσολακίδη για την προσφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό και τον ευχαρίστησε που μας τίμησε με την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Αναμνηστικά διπλώματα απονεμήθηκαν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας και του Διαγόρα Αμπελοκήπων. 

 Ήταν ίσως η πρώτη φετινή εκδήλωση με τον τόσο μικρό μέσο όρο ηλικίας θεατών, αφού όλα τα παιδιά του χωριού από νωρίς πήραν θέση για να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τις ικανότητες των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών. Το όμορφο σκηνικό συμπλήρωνε, γύρω από το πλατάνι της πλατείας, η παρουσία της 4ης και 5ης Αγέλης προσκόπων Άνω Πόλης που έτυχε να φιλοξενείται στο κοινοτικό κάμπινγκ εκείνες τις ημέρες.

 Αργά το βράδυ ο Σύλλογος έκανε το τραπέζι στους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν και στους προσκεκλημένους του, δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν την δροσιά των Πετροκεράσων.

 Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά:

  • Τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή κ. Βασίλειο Τσολακίδη που μας τίμησε με την παρουσία του.    
  • Τον Δήμο Παύλου Μελά και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Κυριάκο Τσαταλμπασίδη για την παραχώρηση αθλητικού υλικού που ήταν απαραίτητο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
  • Τον χορηγό της εκδήλωσης “Αδαμάντειο Σχολή”.
  • Τους προπονητές της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής κ. Κωνσταντίνο Χατζηζήση και κα. Ντιάνα Ντούνεβα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
  • Τους προπονητές του Διαγόρα Αμπελοκήπων κ. Πλάμεν Γιορντάνωφ και κ. Χαράλαμπο Καϊλίδη.
  • Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής, Χαράλαμπο Καϊλίδη, Γιάννη Τζαρίδη, Πασχαλίνα Μητράκου, Ιωάννα Ξουλόγη,  και την πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Γεωργία Στράκα που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
  • Τις αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Ελισάβετ Μητράκου, Μαγδαλένα Τριχοπούλου,   και την αθλήτρια του κέντρου υψηλών επιδόσεων Χριστίνα Κιόση, για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
  •  Τις αθλήτριες του Διαγόρα Αμπελοκήπων:, Περσεφόνη Βασιλειάδου, Μάρθα Γαλατά, Χρύσα Γαλατά, Ελισάβετ Ζάββα, Βασιλική Ιωαννίδη, Ελένη Ρέκαλη, και την αθλήτρια του Ορφέα Καλαμαριάς Ελβίρα Κατσάλη, για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
  • Τους αθλητές του Διαγόρα Αμπελοκήπων: Θεόδωρο Βορίδη, Παναγιώτη Κουπουρτιάδη, Αγάπιο Ποδαρά ,Δημήτρη Ποδαρά, Δαβίδ Πετροσιάν και  Γιώργο Σαλαμπάση, και για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
  • Τους γονείς των μικρών αθλητών και αθλητριών που με προθυμία ανέλαβαν την μεταφορά των παιδιών στα Πετροκέρασα.

 Ο Μ.Α.Σ. Ομβριανός εύχεται στην Πασχαλίνα Μητράκου, που αυτή την εποχή ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό, «καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στην αγωνιστική δράση».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.