Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013, ο Μ.Α.Σ Ομβριανός Πετροκεράσων διοργάνωσε μια ξεχωριστή βραδινή εκδήλωση για τους μικρούς του φίλους. Κάτω από το πλατάνι της πλατείας Μπατσίλα, οι μικροί Πετροκερασιώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον “Μαγεμένο Πλάτανο” από το θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση, μαθητή του αξέχαστου Ευγένιου Σπαθάρη.

Καί αυτή η εκδήλωση εντασσόταν, όπως οι προηγούμενες, στα πλαίσια του εορτασμού των 60 χρόνων από την ίδρυση του Ομβριανού. Η επιλογή της πλατείας Μπατσίλα ως τόπου διεξαγωγής της εκδήλωσης δεν ήταν τυχαία. Είχε ως στόχο να ζωντανέψουν εκτός από την πλατεία και άλλες γειτονιές του χωριού, αλλά όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος ήταν και το καταλληλότερο μέρος του χωριού για μια παράσταση Καραγκιόζη.

Από νωρίς το πρωί το Δ.Σ. φρόντισε για την μεταφορά των απαραίτητων καθισμάτων από το σχολείο και με την βοήθεια της κας. Μαρίας Παπαδούδη και της κας. Ελένης Μανδώνα, καθάρισε και περιποιήθηκε τον χώρο. Το πλατάνι κλαδεύτηκε λίγο για να μην εμποδίζει και οι καρέκλες αφού καθαρίστηκαν, στήθηκαν δημιουργώντας ένα μικρό θεατράκι, ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για τα δεδομένα της γειτονιάς.

Γύρω στις εφτά το απόγευμα έφτασε στο χωριό μας ο κ. Χρήστος Στανίσης με το εξοπλισμό του και άρχισε να στήνει μπροστά στα μάτια των μικρών Πετροκερασιωτών που από νωρίς είχαν πάρει θέση, τον παραδοσιακό “μπερντέ” που είναι απαραίτητος για το θέατρο σκιών. Λίγο πιο δίπλα ο Σύλλογος είχε φροντίσει να υπάρχει ένα τραπεζάκι με μια μικρή εστία αερίου στην οποία ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παπαδούδης και η Γραμματέας κα. Άννα Πολίτη με του βοήθεια του “πανταχού παρόντος”  Μιχάλη Κωτινούδη ετοίμαζαν ποπ-κορν για τους μικρούς θεατές.

Όλα ήταν έτοιμα κατά τις εννέα και μια περίεργη ησυχία απλώθηκε στην πλατεία του χωριού και στην παιδική χαρά, αφού η Μπατσίλα μονοπωλούσε πλέον το ενδιαφέρον όλων των παιδιών. Ο μπερντές είχε στηθεί, όλοι είχαν σερβιριστεί το ποπ-κορν τους και αφού ο κ. Στανίσης έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή του Καραγκιόζη η παράσταση άρχισε. Το γνωστό σε όλους μας, “θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε” ακούστηκε και οι φιγούρες του παραδοσιακού Ελληνικού θεάτρου σκιών άρχισαν να παίζουν τους ρόλους τους.

Ανάμεσα στην παράγκα του και το σεράι, ο ξυπόλυτος Καραγκιόζης μαζί με τον φίλο του Χατζηαβάτη, τον θείο του Μπάρμπα Γιώργο, το Κολλητήρι και τους άλλους γνωστούς χαρακτήρες, με τα αστεία του, τις πονηριές και τις γκάφες του χάρισε γέλιο σε όλα τα πιτσιρίκια και στους ενήλικες που σίγουρα θυμήθηκαν κάτι από τα παιδικά τους χρόνια.  

Η παράσταση τελείωσε γύρω στις δέκα αφήνοντας όλους όσους την παρακολούθησαν ικανοποιημένους. Μια δεύτερη γύρα ποπ-κορν έγινε ανάρπαστη από τα πιτσιρίκια του χωριού που αμέσως ξεχύθηκαν για να προλάβουν να απολαύσουν  το συνηθισμένο βραδινό τους παιχνίδι, προτού οι γονείς και οι γιαγιάδες τα μαζέψουν για ύπνο.

 Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά:

Τον κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη που παραχώρησε το ηλεκτρικό ρεύμα που ήταν απαραίτητο για την διεξαγωγή της παράστασης.

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.