Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΟΜΒΡΙΑΝΙΑ 2013

Το διήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων των “Ομβριανίων” που γίνονται κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε και φέτος το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στην πλατεία των Πετροκεράσων με μεγάλη επιτυχία.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το Σάββατο στις 10.30 το πρωί. Τα πιτσιρίκια με τα χρώματα ανά χείρας, είναι έτοιμα να αποτυπώσουν τις εικόνες του χωριού τους στις λευκές κόλες χαρτί που τους έχουν δοθεί. Η χαρά και η ικανοποίησή τους ανείπωτη. Κάποια από αυτά, όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, ξύπνησαν από τις 7:00 π.μ. για να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται! Τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους πραγματικά καταπληκτικά. Τα σχήματα και τα χρώματα αποκτούν νόημα και ζωντάνια κάτω από τα μικρά δαχτυλάκια. Τα μεγαλύτερα παιδιά, 10 ως 14 χρονών, αναλαμβάνουν να φιλοτεχνήσουν το πανό των εκδηλώσεων. Αφού τους δόθηκαν οδηγίες και χρώματα στρώθηκαν στη δουλειά. Η συνεργασία μεταξύ τους μας άφησε όλους άφωνους. Το ένα παιδί συμπλήρωνε, διόρθωνε, επιβράβευε και βοηθούσε το άλλο με σεβασμό και αγάπη. Ο στόχος τους κοινός και η επίτευξή του έφερε την απόλυτη ικανοποίηση και μοίρασε χαμόγελα. Οι ενήλικες πήραμε ένα μεγάλο μάθημα για το τι σημαίνει «συλλογικότητα».

Το απόγευμα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, ξεκίνησε το φεστιβάλ παιχνιδιού. Ογδόντα παιδιά από 18 μηνών μέχρι 12 χρονών, έχοντας κρεμασμένη στο λαιμό μια καρτέλα που πιστοποιούσε τη συμμετοχή τους, ξεχύθηκαν στην πλατεία του χωριού αλλά και γύρω από αυτή παίζοντας παιχνίδια με «σκανδαλιάρικα» ονόματα (ψάρεμα με το στόμα – σκάσε το μπαλόνι – μπαλάκι στο ποτήρι – στόχος με νεροπίστολα κ.ά.). Σκοπός ήταν η συμμετοχή και όχι η διάκριση. Στο τέλος παίχτηκαν δύο ομαδικά παιχνίδια, το «ρολόι» και το «πάτα το μπαλόνι», όπου συμμετείχαν και ενήλικες, με αποκορύφωμα το μπουγέλο.

Το πρωί της Κυριακής 11 Αυγούστου τα παιδιά μαζεύτηκαν στην πλατεία Ιωαννίδη για το τελευταίο παιχνίδι του Φεστιβάλ, τους αγώνες δεξιοτεχνίας με ποδήλατο. Τα παιδιά με αγωνία περιμένανε τη σειρά τους για να ελιχθούν ανάμεσα από φουσκωτά ζωάκια προσπαθώντας να μην τα ακουμπήσουν, να οδηγήσουν σε απόλυτη ευθεία μέσα από ένα διάδρομο που οριζότανε από κώνους και στο τέλος να πάρουν ένα πλαστικό μπουκάλι και οδηγώντας με το ένα χέρι να το βάλουν μέσα σε έναν κουβά.

Μετά από όλα αυτά μοιράστηκαν διπλώματα συμμετοχής και κέρασμα σε όλα τα παιδιά και δόθηκε η υπόσχεση να το επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά με περισσότερα και πιο παράξενα παιχνίδια.

Το ίδιο βράδυ, παρ’ όλες τις άγριες διαθέσεις του καιρού, στην πλατεία του χωριού έγινε το κλείσιμο των «Ομβριανίων» με την εκπληκτική παρουσίαση τεσσάρων χορών από το παιδικό τμήμα του χορευτικού και την απονομή πλακετών σε διακριθέντες πατριώτες: στη Λίνα και στην Ελισάβετ Μητράκου για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις τους με την Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής, στον Βαγγέλη Κηπουρίδη για τις διακρίσεις του σε διεθνείς διαγωνισμούς πληροφορικής και στον ακούραστο Μιχάλη Καρτσιώτη για την προσφορά του στο σύλλογό μας και το χωριό. Την τελική εκδήλωση των «Ομβριανίων’ τίμησαν με την παρουσία τους και πολλοί παλιοί διατελέσαντες πρόεδροι του συλλόγου.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις λειτουργούσαν εκθέσεις παλιών φωτογραφιών, που έδωσαν συμπατριώτες μας, και ξύπνησαν μέσα μας αναμνήσεις, άλμπουμ με όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που πέρασαν από την ομάδα του «Ομβριανού» και έκθεση όλων των πρωτοσέλιδων των εκδοθέντων εφημερίδων του συλλόγου.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε τα ονόματα όλων αυτών που με κέφι χαμόγελο και προσωπική εργασία στήριξαν όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας:

Οργανωτική επιτροπή: Αργύρης Θεοδοσίου, Νίκος Παπαδούδης, Άννα Πολίτου και Κατερίνα Σαμαντοπούλου.

Ομάδα υποστήριξης: Μαρία Αννετούδη, Εμμανουέλα Γιαννουλοπούλου, Χρύσα Ζάχου, Αλεξάνδρα Θωμά, Μαρία Καμπανά, Αργυρώ Πάνου, Δέσποινα Κουκλιάτη, Σεμέλη Κουκλιάτη, Χριστίνα Φράγκου, Έλλη Αραμπατζόγλου, Μιχάλης Κωτινούδης, Αναστασία Λειβαδίτη, Βάσω Οικονόμου, Μυρτώ Τσίντζου, Νεφέλη Τσίντζου, Δήμητρα Φιγκιώρη, Ηλιάνα Χοτζόλη, Ιωάννα Χοτζόλη.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Βασίλη Καμπανά ο οποίος παραχώρησε το ηλεκτρικό ρεύμα που ήταν απαραίτητο για τον φωτισμό της έκθεσης φωτογραφίας και του εκθεσιακού χώρου κατά την διάρκεια των Ομβριανίων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.