Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2013

Το Σαββατοκύριακο 30/8 – 1/9/2013 δώδεκα προσκυνητές, μέλη του συλλόγου ΜΑΣ Ομβριανός Πετροκεράσων και φίλοι του χωριού πραγματοποίησαν μια επίσκεψη – προσκύνημα στο Άγιο Όρος όπου ακολουθήσανε για δύο μέρες  το τυπικό  των μοναχών του.

Αμέσως μετά την άφιξη με το καραβάκι στη Δάφνη, πήραν το δρόμο για την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου. Μετά το προσκύνημα των ιερών λειψάνων, αναχώρησαν για τις Καρυές (το διοικητικό  κέντρο του Αγίου Όρους) και την σκήτη του Αγίου Ανδρέα όπου έκαναν και την πρώτη τους διανυκτέρευση. Το Σάββατο επισκέφτηκαν την Ι.Μ Φιλοθέου, την Ι.Μ. Ιβήρων, την Ι.Μ. Καρακάλου και κατέληξαν στην Ι.Μ Μεγίστης Λαύρας το παλαιότερο μοναστήρι του Αγίου Όρους όπου και διανυκτερεύσανε.

Την  Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το πρωί μετά την θεία λειτουργία και την τράπεζα,  στην επιστροφή για Καρυές έκαναν μια στάση στην σκήτη του Προφήτη Ηλία (προσκύνημα και ξενάγηση στο μουσείο της μονής) και στο Πρωτάτο (καθεδρικός ναός ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των Καρυών, ο ναός είναι ο αρχαιότερος σωζόμενος του Αγίου Όρους, 962 μ.Χ., είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου) όπου προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί». Μετά από μια μικρή αναμονή στην Δάφνη και τον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο επιβιβάστηκαν στο πλοίο της επιστροφής για την Ουρανούπολη και από εκεί για τα Πετροκέρασα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.