Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ 2014

Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Κερασιού 2014 στα Πετροκέρασα. Η πλατεία φόρεσε από νωρίς τα γιορτινά της και ετοιμάστηκε για να υποδεχθεί τους επισκέπτες και τους κατοίκους του χωριού όπως γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις.
Η Γιορτή ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Θανάση Καλαφάτη και αφού οι επίσημοι καλεσμένοι κεράστηκαν το καθιερωμένο γλυκό κεράσι την σκυτάλη πήραν τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Η αρχή έγινε με το μικρό χορευτικό του Συλλόγου μας που κέρδισε το χειροκρότημα όλων και γέμισε με υπερηφάνεια και ελπίδα τους γονείς και τους κατοίκους του χωριού. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πανχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Ηλιούπολης “Η Αναγέννηση”.
Δυστυχώς κάπου εκεί ο καιρός μας τα χάλασε. Μια ξαφνική ανοιξιάτικη μπόρα που τριγύριζε από το πρωί πάνω από το χωριό ανάγκασε όλους τους παρευρισκομένους να βρουν καταφύγιο στα υπόστεγα των καταστημάτων της πλατείας. Μετά από μιάμιση περίπου ώρα η καιρός βελτιώθηκε αλλά το πρόγραμμα της γιορτής είχε ανατραπεί. Το μεγάλο χορευτικό του Συλλόγου που ήταν προγραμματισμένο να κλείσει τη γιορτή και να κάνει την αρχή για το καθιερωμένο γλέντι στην πλατεία δεν εμφανίστηκε. Βέβαια αρκετοί ήταν οι απτόητοι που παρά τις ανατροπές που έφερε ο καιρός δεν έχασαν το κέφι τους και χόρεψαν στην πλατεία είτε τραγουδώντας οι ίδιοι παραδοσιακά τραγούδια, είτε υπό τους ήχους μουσικής από τα αυτοκίνητα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, και οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ανίτα Αλβανού, Γιώργος Κεμαλμάς, Γιάννης Κολασίδης, Μιχάλης Τζανής και Στέργιος Δεργιανλής, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου και ο Πρόεδρος του Πανχαλκιδικού κ. Μιχάλης Καρτσιώτης.
Ας ελπίσουμε του χρόνου ο καιρός να είναι πιο φιλικός μαζί μας εξάλλου, με αυτόν δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Και του χρόνου λοιπόν!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.