Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΙΑΣ 2014

Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Ιουλίου 2014 ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στήθηκε και πάλι στην πλατεία του χωριού προκαλώντας την απορία των πρωινών θαμώνων του καφενείου.


Ένας παλιός πίνακας του δημοτικού σχολείου – από εκείνους τους πράσινους που όλοι οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε – που είχε κρεμαστεί στον τοίχο του καφενείου του Αχιλλέα Γρηγορούδη, μαζί με τραπέζια και καρέκλες γύρω από αυτόν διαμόρφωσαν μια υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας. Γύρω στις έντεκα το πρωί η πιτσιρακαρία του χωριού άρχισε να μαζεύεται εκεί και αφού παρέλαβε υλικά ζωγραφικής από τα μέλη του Δ.Σ. παρακολούθησε μαθήματα σκιτσογραφίας από τον κ. Βαγγέλη Παπαβασιλείου, γνωστό σκιτσογράφο που αυτή την εποχή σκιτσογραφεί για την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Ο κ. Παπαβασιλείου με έναν ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών έδειξε πως με απλές γραμμές φτιάχνεται ένα σκίτσο δίνοντας στα παιδιά αφορμές για την καλύτερη αξιοποίηση του ταλέντου τους στη ζωγραφική. Ο Ντόναλντ, η Μίνυ, η Μικρή Πριγκίπισσα και άλλοι γνωστοί ήρωες των παιδικών κόμικς αποτυπώνονταν με απλές γραμμές στον παλιό πίνακα του Δημοτικού μας Σχολείου. Οι μικροί Πετροκερασιώτες έμαθαν πώς να ζωγραφίζουν τους αγαπημένους τους ήρωες ή δημιούργησαν το δικό τους κόμικς.

Ο Σύλλογος φρόντισε να τους επιβραβεύσει προσφέροντας σε όλους έναν δροσερό χυμό. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν το απόγευμα και το πρωί της επόμενης μέρας προσφέροντας μια διαφορετική δημιουργική απασχόληση στα μικρά παιδιά του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Βαγγέλη Παπαβασιλείου για την αφιλοκερδή προσφορά του.

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.