Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

Προκήρυξη – πληροφορίες αγώνα

1ος Αγώνα βουνού «Ομβριανός Πετροκεράσων»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Μορφωτικός Αθλητικός  Σύλλογος  Μ.Α.Σ. Ομβριανός  Πετροκεράσων  διοργανώνει τον ορεινό αγώνα  1ος Αγώνας Βουνού «Ομβριανός Πετροκεράσων»  15 χλμ, την  Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

 1. Περιγραφή διαδρομής:

Η διαδρομή του αγώνα  είναι περίπου 15 χλμ. και αποτελείται κυρίως από πανέμορφα ορεινά μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 80% της διαδρομής Ο αγώνας θα διέλθει από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδης εκτάσεις με καστανιές, οξιές και βελανιδιές, ρυάκια,  δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο, φυσικές πηγές).  Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σε κάποια σημεία απαιτεί από τους δρομείς εμπειρία κίνησης σε ορεινό μονοπάτι.

Τα πρώτα 800 μ. και τα τελευταία 300 μ. είναι άσφαλτο εντός του χωριού, τα δασικά μονοπάτια είναι περίπου 11 χλμ και έχουμε και 2,5 χλμ περίπου είναι αγροτικοί χωματόδρομοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι περίπου 680 μ.

Μετά την εκκίνηση από την κεντρική πλατεία του  χωριού κατευθυνόμαστε μέσα από το χωριό στον εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και μετά από μια σύντομη ανηφόρα εντός χωριού μπαίνουμε σε  μικρό κατηφορικό αγροτικό δρόμο, συνεχίζουμε με μικρή ανηφορική κλίση  μέχρι την δεξαμενή νερού, διασχίζουμε την κεντρική άσφαλτο και μετά από 300 μ  μπαίνουμε σε δασικό μονοπάτι περίπου 3,5 χλμ. Στα τελευταία 200 μ. πριν τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας στην Μακροκοπάνα συναντάμε πάλι τον κεντρικό  δρόμο Πετροκέρασα – Λιβαδίου. Ακολουθεί ανηφορικό δασικό μονοπάτι 1,5 χλμ  που οδηγεί στην κορυφή του  Ομβριανού (εξωκλήσι Προφ. Ηλία) υψόμετρο 1.009 μ. Αριστερά από το εκκλησάκι ακολουθούμε την κορυφογραμμή για 400 περίπου μέτρα και μετά μπαίνουμε σε κατηφορικό δασικό μονοπάτι περίπου 2 χλμ που οδηγεί στον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας στην πηγή ΜπουζουγλίΣυνεχίζουμε σε κατηφορικό δασικό μονοπάτι και αγροτικό δρόμο περίπου 3 χλμ μέχρι την τοποθεσία πλατανούδια (ρέμα), στρίβουμε αριστερά και τέλος με ανηφορικό τσιμεντόδρομο επιστρέφουμε στο χωριό και τερματίζουμε στην κεντρική πλατεία.

 1. Τόπος Εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία Πετροκεράσων  (550μ υψόμετρο)

 2. Τόπος τερματισμού: Κεντρική Πλατεία Πετροκεράσων

 3. Ημερομηνία διεξαγωγής:Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

 4. Ώρα Εκκίνησης: 10:30 π.μ.

 5. Διαδρομή – Χρονομέτρηση: Περίπου 15 χλμ (ορεινή διαδρομή).

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.

Χρονικό όριο τερματισμού: 3 ώρες και 15 λεπτά

 1. Τροφοδοσία:

  Στη διαδρομή θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας:

 • 1ος Σταθμός στο 5,5  χλμ (Νερό + ισοτονικό + μπανάνα),
 • 2ος Σταθμός στο 10 χλμ. (νερό + ισοτονικό + σταφίδες) και στον τερματισμό νερό.
 1. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

 2. Δηλώσεις συμμετοχής:

  Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στη ιστοσελίδα https://omvrianos.gr και συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφήςΤο κόστος συμμετοχής είναι 10€ κατά άτομο και 8€ οι ομαδικές εγγραφές κατά άτομο εφόσον στην ομαδική δήλωση η ομάδα δηλώσει 8 δρομείς .

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής και σε διάστημα τριών (3) εργάσιμων ημερών θα πρέπει τα χρήματα να καταθέτονται στον λογαριασμό:  Τράπεζα EUROBANK  00260024110102058367

IBAN GR1002600240000110102058367

στο όνομα: ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 

Στην κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο σας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21-9-2018. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 24-9-2018 στο e-mail του συλλόγου:  omvrianos@gmail.com.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι σύλλογοι που επιθυμούν να δηλώσουν ομαδικά, να κατεβάσουν το πρωτότυπο αρχείο ακολουθώντας τον σύνδεσμο ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και αφού συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία να αποστείλουν το αρχείο  μέχρι την Παρασκευή 21-9-2018 στο email του συλλόγου omvrianos@gmail.com

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 200 αθλητές. Την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει η δυνατότητα μικρού αριθμού νέων εγγραφών εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.

 1. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα – Απονομές:

  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18 – 39, 40 – 54,  & 55 και άνω.

Για τις γυναίκες: 18 -39  & 40 και άνω

Επίσης θα δοθούν έπαθλα στις 3 πρώτες νικήτριες ομάδες (συλλόγους) με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 6 δρομείς από την κάθε ομάδα. Πρωταθλήτρια ομάδα θα είναι αυτή που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς. Η σειρά της γενικής κατάταξης του κάθε δρομέα θα είναι και οι βαθμοί που θα συγκεντρώνει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτρια θα είναι η ομάδα που ο τελευταίος δρομέας της δηλ. ο 6ος θα έχει καλύτερη κατάταξη από τον τελευταίο της ομάδας που ισοβαθμεί.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Απονομές  – βραβεύσεις: 13:30 – 14:00

 1. Αναμνηστικά:

  Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

 2. Γραμματεία – Παραλαβή αριθμών:

  Η παραλαβή των αριθμών & chip χρονομέτρησης των αθλητών και πιθανές νέες εγγραφές, θα γίνει την Κυριακή 30/9/2018 στην αφετηρία – πλατεία Πετροκεράσων (Γραμματεία διοργάνωσης) 8:30 π.μ.έως 9:30 π.μ. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν οι συμμετέχοντες σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους.

 3. Στόχος Εκδήλωσης:

Η ανάδειξη της περιοχής και η ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού, η ικανοποίηση των δρομέων από την συμμετοχή τους στον εν λόγω αγώνα αλλά και τον συνοδών τους που θα έρθουν στον φιλόξενο χωριό των Πετροκεράσων και θα περάσουν μια όμορφη Κυριακή στην δροσιά των ίσκιων της πλατείας του χωριού. Θα υπάρχει η δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και τις απονομές, οι αθλητές και οι συνοδοί τους να ξεναγηθούν δωρεάν στο Λαογραφικό Μουσείο, στον Αλευρόμυλο και στην Γαλιάγρα.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ:

Mε αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη

 1. Από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στρίβετε στην Γερακαρού προς Ζαγκλιβέρι. Μόλις μπείτε στο Ζαγλιβέρι στρίβετε προς Αδαμ – Πετροκέρασα. Η διαδρομή είναι όλη ασφαλτοστρωμένη και η συνολική απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 48 χιλιόμετρα.
 2. Από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στρίβετε στα Βασιλικά προς Περιστερά – Λιβάδι. Πριν φθάσετε στο Λιβάδι στρίβετε προς Πετροκέρασα. Η διαδρομή είναι όλη ασφαλτοστρωμένη και η συνολική απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 44 χιλιόμετρα.

Mε αυτοκίνητο από Χαλκιδική

 1. Από τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Αρναίας στρίβετε προς Δουμπιά. Από τα Δουμπιά τα Πετροκέρασα απέχουν 9 χιλιόμετρα. Η διαδρομή είναι όλη ασφαλτοστρωμένη.
 2. Από τον δρόμο Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης στρίβετε στην Γαλάτιστα. Από το τέλος της Γαλάτιστας υπάρχει νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί μετά το Λιβάδι  στον δρόμο Λιβαδίου –  Πετροκέρασα.

Σας περιμένουμε στο φιλόξενο χωριό μας σε έναν αγώνα που δεν γίνετε από μόδα….

 Ο Αγώνας Βουνού  «ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ»

ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!

κατεβάστε την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ  εδώ

Μ.Α.Σ. Ομβριανός Πετροκεράσων
Στρωμνίτσης 25, Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 542 48
Τηλ: 2310 317585, Fax: 2310 321885
e-mail: omvrianos@gmail.com
ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: 6944511736
ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ: 6942486472

 

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.