Μ.Α.Σ. ΟΜΒΡΙΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων.

4ο TrailRun «Ομβριανός Πετροκεράσων»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Μ.Α.Σ. Ομβριανός Πετροκεράσων διοργανώνει τον 4ο TrailRun «Ομβριανός Πετροκεράσων» την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση της ανακοίνωσης της ημερομηνίας έναρξης των εγγραφών για τις δυο ορεινές διαδρομές: η γνωστή επιτυχημένη μεγάλη διαδρομή των 15χλμ +710m και η νέα trail run διαδρομή +περιπατητική διαδρομή 5 χλμ.

1. Τόπος Εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία Πετροκεράσων και για τις δύο διαδρομές

2. Τόπος τερματισμού: Κεντρική Πλατεία Πετροκεράσων και για τις δύο διαδρομές.

3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

4. Ώρα Εκκίνησης: 10:00 π.μ. για τα 15 χλμ (10:30πμ για τα 5 χλμ)

5. Διαδρομές – Χρονομέτρηση:

  • 15 χλμ (ορεινή διαδρομή με θετική υψομετρική +710μ).
  • 5χλμ (ορεινή διαδρομή trailrun + περιπατητική διαδρομή

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).

Χρονικό όριο τερματισμού: 3 ώρες και 30 λεπτά

Περιγραφή διαδρομής:

15 χλμ (ορεινή διαδρομή με θετική υψομετρική +710μ).

Η διαδρομή είναι 15 χλμ και αποτελείται κυρίως από πανέμορφα ορεινά μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 85% της διαδρομής Η διαδρομή θα διέλθει από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδης εκτάσεις με καστανιές, οξιές και βελανιδιές, ρυάκια, δέντρα που σκεπάζουν το μονοπάτι και τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο, φυσικές πηγές). Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σε κάποια σημεία απαιτεί από τους δρομείς εμπειρία κίνησης σε ορεινό μονοπάτι.

Τα πρώτα 700 μ. και τα τελευταία 200 μ. είναι άσφαλτο εντός του χωριού, τα δασικά μονοπάτια είναι περίπου 12 χλμ και έχουμε και 2 χλμ περίπου είναι αγροτικοί χωματόδρομοι. Η συνολική θετική υψομετρική είναι περίπου 710 μ.

Μετά την εκκίνηση από την κεντρική πλατεία του χωριού κατευθυνόμαστε μέσα από το χωριό στον Ηρώο και μετά από μια σύντομη ανηφόρα εντός χωριού μπαίνουμε σε μικρό κατηφορικό αγροτικό δρόμο, συνεχίζουμε με μικρή ανηφορική κλίση μέχρι την δεξαμενή νερού, διασχίζουμε την κεντρική άσφαλτο και μετά από 300μ μπαίνουμε σε δασικό μονοπάτι περίπου 3,5 χλμ. Στα τελευταία 50 μέτρα πριν τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας στην Μακροκοπάνα συναντάμε πάλι τον κεντρικό δρόμο Πετροκέρασα – Λιβαδίου. Ακολουθεί ανηφορικό δασικό μονοπάτι 2 χλμ που οδηγεί στην κορυφή του Ομβριανού (εξωκλήσι Προφ. Ηλία) υψόμετρο 1.009 μ στον δεύτερο σταθμό τροφοδοσίας. Αριστερά από το εκκλησάκι ακολουθούμε την κορυφογραμμή για 600 περίπου μέτρα και μετά μπαίνουμε σε κατηφορικό δασικό μονοπάτι περίπου 3 χλμ που οδηγεί στον τρίτο σταθμό τροφοδοσίας στην πηγή Μπουζουγλί. Συνεχίζουμε σε κατηφορικό κυρίως δασικό μονοπάτι περίπου 3 χλμ και στην συνέχεια σε κατηφορικό αγροτικό δρόμο μέχρι την τοποθεσία Πλατανούδια (ρέμα), όπου στρίβουμε αριστερά και τέλος με ανηφορικό τσιμεντόδρομο επιστρέφουμε στο χωριό και τερματίζουμε στην κεντρική πλατεία.

6. Τροφοδοσία:

Στη διαδρομή θα υπάρχουν οι ακόλουθοι σταθμοί τροφοδοσίας:

  • 1ος σταθμός – Μακροκοπάνα 5,5 χλμ: Νερό + ισοτονικό + μπανάνα
  • 2ος σταθμός κορυφή Ομβριανός 7,5 χλμ: νερό
  • 3ος σταθμός – Μπουζουγλί 11 χλμ.: νερό + ισοτονικό + superfood
  • στον τερματισμό: εκτός από νερό, μπανάνα και κέρασμα.

7. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση που θα εμφανιστεί κατά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Λόγω κατάστασης της πανδημίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. που ισχύει και όπως πιθανόν θα τροποποιηθεί την περίοδο διεξαγωγής.

9. Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στο https://omvrianos.gr και συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής : https://bit.ly/omvrianos2022  . Το κόστος συμμετοχής είναι 15€ κατά άτομο και 13€ οι ομαδικές εγγραφές κατά άτομο εφόσον στην ομαδική δήλωση η ομάδα δηλώσει 6 δρομείς.

Λήξη των εγγραφών Σάββατο 17/9/2022 ή με την συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού δρομέων (200 συμμετοχές).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού συμμετοχής στον ακόλουθο λογαριασμό ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής (θα συμπληρωθεί ο αριθμός κατάθεσης και το όνομα του δρομέα στην φόρμα εγγραφής)

EUROBANK: 00260024110102058367 IBANGR1002600240000110102058367

Δικαιούχος: ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά από χρημάτων από άλλη τράπεζα επιβαρύνει τον δρομέα-καταθέτη

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Οι σύλλογοι που επιθυμούν να δηλώσουν ομαδικά, να κατεβάσουν το πρωτότυπο αρχείο ακολουθώντας τον σύνδεσμο ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και αφού συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία να αποστείλουν το αρχείο μέχρι την Παρασκευή 16/9/2022 στο email του συλλόγου omvrianos@gmail.com

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 200 δρομείς.

Ως διοργάνωση θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο αυτή σχετικά με τον COVID-19.

10. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα – Απονομές:

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18 – 39, 40 – 54, & 55 και άνω.

Για τις γυναίκες: 18 -39, 40 – 54 & 55 και άνω

Επίσης θα δοθούν έπαθλα στην πρώτη νικήτρια ομάδα (σύλλογος) με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 6 δρομείς από την ομάδα αυτή.

Η σειρά της γενικής κατάταξης του κάθε δρομέα θα είναι και οι βαθμοί που θα συγκεντρώνει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτρια θα είναι η ομάδα που ο τελευταίος δρομέας της δηλ. ο 6ος θα έχει καλύτερη κατάταξη από τον τελευταίο της ομάδας που ισοβαθμεί.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Απονομές – βραβεύσεις: 13:00 – 13:30

11. Αναμνηστικά:

Σε όλους τους δρομείς της μεγάλης διαδρομής που θα τερματίσουν θα δοθεί καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο και σύγχρονο τεχνικό αναμνηστικό μπλουζάκι σε όσους κάνουν εμπρόθεσμη εγγραφή. Στην φόρμα εγγραφής υπάρχει επιλογή για το μέγεθος της μπλούζας.

12. Γραμματεία – Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών & chip χρονομέτρησης των δρομέων, θα γίνει μόνο την 25/9/2022 στην αφετηρία – πλατεία Πετροκεράσων (Γραμματεία διοργάνωσης) ακολουθώντας όλα τα μέτρα και τους περιορισμούς για μια ασφαλή διοργάνωση

Ωράριο παραλαβής αριθμών: 8:00 π.μ. έως 9:00 π.μ.

Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν οι συμμετέχοντες σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους.

13. Στόχος Εκδήλωσης:

Η ανάδειξη της περιοχής και η ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος και του εθελοντισμού, η ικανοποίηση των δρομέων από την συμμετοχή τους στην διαδρομή αλλά και τον συνοδών τους που θα έρθουν στον φιλόξενο χωριό των Πετροκεράσων και θα περάσουν μια όμορφη και ασφαλή Κυριακή στην δροσιά των ίσκιων της πλατείας του χωριού. Θα υπάρχει η δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης και τις απονομές, οι δρομείς και οι συνοδοί τους να ξεναγηθούν δωρεάν στο Λαογραφικό Μουσείο, στον Αλευρόμυλο και στην Γαλιάγρα.

5 χλμ (trailrun + περιπατητική διαδρομή).

Περιγραφή διαδρομής:

Η διαδρομή είναι 5 χλμ και αποτελείται κυρίως από αγροτικό δρόμο αλλά και πανέμορφο ορεινό μονοπάτι. Η διαδρομή είναι εύκολη και εισαγωγική στο ορεινό τρέξιμο και σε κάποια σημεία μέτριας δυσκολίας σε ορεινό μονοπάτι.

Μετά την εκκίνηση από την κεντρική πλατεία του χωριού κατευθυνόμαστε μέσα από το χωριό στον Ηρώο και μετά από μια σύντομη ανηφόρα εντός χωριού μπαίνουμε σε μικρό κατηφορικό αγροτικό δρόμο, συνεχίζουμε με μικρή ανηφορική κλίση και στην διασταύρωση κινούμαστε αριστερά. Αυτά το πρώτο 1,5χλμ είναι κοινό με την μεγάλη διαδρομή. Μετά τον σταθμό τροφοδοσίας στα 2,2 χλμ, μπαίνουμε σε δασικό μονοπάτι περίπου 2 χλμ που οδηγεί με σχετικά επίπεδη κυρίως στην αρχή διαδρομή και στην συνέχεια σε κατηφορικό αγροτικό δρόμο (όπου ξαναμπαίνουμε στην μεγάλη διαδρομή των 15 χλμ) μέχρι την τοποθεσία Πλατανούδια (ρέμα), όπου στρίβουμε αριστερά και τέλος με ανηφορικό τσιμεντόδρομο επιστρέφουμε στο χωριό και τερματίζουμε στην κεντρική πλατεία.

6. Τροφοδοσία:

Στη διαδρομή θα υπάρχουν οι ακόλουθοι σταθμοί τροφοδοσίας:

  • 1ος σταθμός : Νερό
  • στον τερματισμό: εκτός από νερό, μπανάνα και κέρασμα.

7. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στην διαδρομή των 5χλμ, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στην διαδρομή. Λόγω κατάστασης της πανδημίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. που ισχύει και όπως πιθανόν θα τροποποιηθεί την περίοδο διεξαγωγής.

9. Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, στο https://omvrianos.gr και συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής https://bit.ly/omvrianos2022 . Το κόστος συμμετοχής είναι 8€ κατά άτομο.

Λήξη των εγγραφών Σάββατο 17/9/2022 ή με την συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού δρομέων (200 συμμετοχές & περιπατητών).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού συμμετοχής στον ακόλουθο λογαριασμό ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής (θα συμπληρωθεί ο αριθμός κατάθεσης και το όνομα του δρομέα στην φόρμα εγγραφής)

EUROBANK: 00260024110102058367 IBANGR1002600240000110102058367

Δικαιούχος: ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά από χρημάτων από άλλη τράπεζα επιβαρύνει τον δρομέα-καταθέτη

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 200.

Ως διοργάνωση θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο αυτή σχετικά με τον COVID-19.

10. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα – Απονομές:

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες

Απονομές – βραβεύσεις: 13:00 – 13:30

11. Αναμνηστικά:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί καλαίσθητο αναμνηστικό μετάλλιο.

12. Γραμματεία – Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών & chip χρονομέτρησης των δρομέων, θα γίνει στις 25/9/2022 στην αφετηρία – πλατεία Πετροκεράσων (Γραμματεία διοργάνωσης) ακολουθώντας όλα τα μέτρα και τους περιορισμούς για μια ασφαλή διοργάνωση

Ωράριο παραλαβής αριθμών: 8:30 π.μ. έως 9:30 π.μ.

Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν οι συμμετέχοντες σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους.

Advertisement

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.